MALATYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan kampanyaya Malatya Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) 75 bin lira destek verildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na Malatya TSO tarafından bağış yapıldı.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret ederek, 75 liralık makbuzun bir örneğini kendisine verdi.

Toprak, bağışta bulunan Malatya TSO yönetimine teşekkür ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Paranın önemi yok ama bu ihanet karşısında yaşanan acılara, şehitlerimize ve gazilerimize katkı sağlamak adına önemlidir. Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine kene gibi yapışan, kozmik davranış göstererek kendisini belli etmeyerek, sinsice o şerefli ordumuzu kullanarak, ülkemize ciddi bir acı yaşattılar."

FETÖ'nün tüm uzantılarının ortaya çıkarılması için çalışmalarının devam ettiğini aktaran Toprak, "Bu terör örgütünü ve terörist yapılanmanın tüm uzantılarının detaylı bir şekilde ortaya çıkarılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin irade ettikleri o sonucun cezanın tahakkuk ettirilmesidir. Biz de onun için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da milletin gösterdiği cesaretin 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin önüne geçtiğini dile getirerek, necip milletin tanklardan ve helikopterlerden atılan bombalara göğsünü siper ederek ülkeyi büyük bir felaketten kurtardığını anımsattı. Erkoç, "Darbenin amacı milleti bölmek, parçalamak, vatansız bırakmak. Ülkeyi, Suriyeleştirmek, Iraklaştırmaktı. Allah milletin gönlündeki ölüm korkusunu aldı, şehadet şerbetini içme duygusunu yerleştirdi." dedi.

Geçen haftaki meclis toplantısında Meclis Salonunun adını "15 Temmuz Şehitleri Meclis Solonu" olarak değiştirdiklerini belirten Erkoç, minnet borçlarının bir ifadesi olarak 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına 75 bin lira bağış yapıldığını sözlerine ekledi.