15 Temmuz darbe girişiminde şehitler ve tüm şehitler için dualar edildi, Kur’an-ı Kerim okutuldu.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nun darbe girişimini protesto eden Iğdırlılar, günlerdir sürdürdükleri demokrasi nöbetine devam ediyorlar.
Iğdır Valiliği önündeki meydanda İl Müftülü tarafından tertiplenen programda; FETÖ darbe girişimine karşı mücadelede şehit düşen polis ve vatandaşlar için kentte hatim indirildi, ilahiler okundu, dualar edildi.
Programa; Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır İl Jandarma Alay Komutanlığı’na yeni atanan Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdür Yüksel Babal, il Müftüsü Cüneyt Kulaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda dua okuyan Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz yaptığı konuşmasında, okunan hatimleri ve burada okunan Kura’nı-ı Kerimleri ve duaları şehitlerin ruhuna ithaf etmek için bulunduklarını söyledi.
Kulaz, “Sayın valimizin himayelerinde bu programı tertipledik, Cenabı Allah hepinizden razı olsun. ‘Vatan sevgisi imandandır’ demiş Peygamber Efendimiz, (s.a.s) dolaysıyla vatanı uğruna şehit düşmüş insanların şehadeti alidir. Bir insanı en kıymeti varlığı bedenidir. Bu manada bir insan bendini en çok bir şey için feda edebilir şeklinde düşünmemiz lazım. Vatanımız, dinimiz, bayrağımız seviyoruz ki canımız feda ediyoruz. İşte bu fedakarlığın bedeli şehadettir; peygamberlikten sonra en ali, en ulvi rütbedir, Allah bu rütbeyi hepimize nasip etsin” dedi.
Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ise konuşmasında, bu günlerde Iğdırlıların demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu, demokrasiyi korumak için ne kadar kararlı olduklarını sabahlara tutulan nöbetler de birlikte yaşadıklarını belirtti.
Bu birliktelikleri ve dayanışmayı önümüzdeki günlerde devam edilmesini beklediğini belirten Alpman, “Ülkemizin bu birlik ve beraberliğe her zaman daha çok ihtiyacı oluyor. Bu acı olay; bizleri farklılıklarımız bir zenginlik olarak birleştirdi, bu araya getirdi ve bu güzel tablo, bu kalabalık tablo burada! Burada tutulan bu beraberliği her geçen gün daha artarak özveri gösteriyorsunuz. Sizlere şükranlarımı sunuyorum, sağ olun, var olun” diye konuştu.
Programda: vatandaşlar sıcak çorba ikram edildi.