KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Valiliğinin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "15 Temmuz Direnişten Dirilişe Gecesi" adlı program düzenlendi.

Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda, Türkiye'nin birliği ve dirliğine yönelen hain saldırının üzerinden 3 ay geçtiğini söyledi.

Milletin el birliğiyle bertaraf ettiği bu menfur girişim sonrasında devlet ve millet olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeyi sürdürdüklerini dile getiren Kamçı, şöyle konuştu:

"Tarihten günümüze bağımsızlıktan, sahip olduğu milli ve manevi değerlerden ödün vermeden varlığını sürdüren milletimiz, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş, hiçbir boyunduruğu kabul etmemiştir. 15 Temmuz'da da şehit ve gazilerimiz başta olmak üzere tüm milletimiz, devletimizin yanında ve arkasında durmuş, darbeye karşı direnerek milli iradeye sahip çıkmıştır. Milletimizin bu üstün ruhu ve gerektiğinde göğsünü siper etmekten çekinmeyeceğini göstermesi, birbirimize olan inancımızı ve sevgimizi daha da artırmış, yaşanan hadiselerin kapsamı ve büyüklüğü zaman içinde ortaya çıkınca ne denli büyük bir tehlike atlattığımız daha iyi anlaşılmıştır."

Kamçı, devlete yönelecek her türlü tehdide karşı da teyakkuzda olunması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de 15 Temmuz gecesi yeni Türkiye'nin doğduğunu ifade etti.

Daha önce millet olarak hiçbir darbeyi bastırmadıklarını belirten Karayel, "Hiçbir zaman darbeye karşı darbe yapmamıştık. Elhamdülillah rabbim güç verdi, bu millet çıplak elleriyle tankları durdurdu. Bundan sonra Allah'ın izniyle artık kimse darbe yapmaya cesaret edemeyecek." dedi.

Gazeteci yazar Turgay Güler ise Çanakkale Savaşı'nın büyük bir destan olduğunu, ikinci destanın ise 15 Temmuz'da yazıldığını söyledi.

Bir televizyon kanalında 15 Temmuz gecesi canlı yayında yaşadıklarını paylaşan Güler, şunları kaydetti:

"Biz salası önden okunan, kefeni sırtında gezen bir milletiz, biz ölümden korkmayan bir milletiz. Biz dostumuzu da düşmanımızı da biliyoruz ve o gün geldiğinde ezmesini de biliyoruz. 15 Temmuz akşamı bizim karşı karşıya kaldığımız bir darbe girişimi değildi. 15 Temmuz'da bizim karşı karşıya kaldığımız alçakça bir işgal girişimiydi. Karşımızda bir düşman vardı. Bu düşman Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde kendisine yer bulmuş, lideri daha doğrusu iblisi Amerika'da olan bir Yahudidir. Bunları sakın ola ki diğer terör örgütlerinden farklı düşünmeyin, bunların hepsi aynı."

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan da o gece yaşadıklarını katılımcılara anlattı.

Programda, sanatçı Mehmet Diker çeşitli eserleri seslendirdi ve şiirler okundu.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.