Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yeni doğan bir bebeğe 15 Temmuz’da darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir’in ismi verildi.
Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden Kaçkan ailesi, 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında darbeci general Semih Terzi’yi alnından vurarak öldüren ve darbe gecesinin kaderini değiştiren şehit astsubay Ömer Halisdemir’in ismini yeni doğan bebeklerine verdi.
Yeni doğan oğluna “Şehit Ömer Halisdemir” ismini verdiğini belirten Baba Sait Kaçkan, “Oğluma kahraman bir şehidin ismini verdiğim için onur duyuyorum.” dedi. Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Baba Mehmet Sait Kaçkan, “Darbe gecesi belediye anonsunun yapılmasıyla bizler dışarıya çıktık. Sabaha kadar dışarıda İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bekledim. İstanbul ve Ankara’daki olayları televizyondan gördük. Şehidimizin onurlu ve cesur hareketinden dolayı onurlandım. O zaman eğer çocuğum erkek olursa onun ismini ‘Ömer Halis’ koyarım diye niyet etmiştim.” dedi. Ve Allah’ın izniyle bu niyetim gerçekleşti" diye konuştu.