15 Temmuz’un en genç şehitlerinden Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan 17 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Karasakal’ın gözü yaşlı ailesi yaşananları anlattı.
Demokrasi şehidi Karasakal’ın imam olan üvey babası Muhiddin Şahbaz, TRT’deki haberlerin kendilerini endişeye düşürdüğünü ifade ederek, "Ne yapabiliriz acaba diye düşünürken Cumhurbaşkanımız bir kanala telefonla bağlandı ve halkı sokağa davet etti. Biz de o davete icabet ettik, üç oğlum, ben bir de yeğenim vardı onu aldık hep beraber Kızılay’a indik, arabamızı park edip ondan sonra kalabalığa karışıp, kalabalıkla birlikte Genelkurmay’ın önüne doğru hareket ettik. Genelkurmay’ın önünde önce tankların saldırısına maruz kaldık yani insanları ezecek oldular. Tank namluyu indirip de arabayı sürüklerken onun önünden zor kaçtık. Daha sonra da helikopterle bizi taradılar o tarama sonucunda da yavrumuzu ayaklarımın dibinde buldum. Müdahale edemedik, edecek durumumuz yoktu, ambulans çağırdık, ambulans gelmedi. Yarım saat, kırk beş dakikaya yakın bir zaman dilimi çaresizce orada bekledik fakat gerçekten çaresizlik zor bir şey" diye konuştu.
"Rabbim devlete, millete zeval vermesin"
"Çocuğumuzu yetiştiremedik" diyen baba, şöyle devam etti:
"O gün o milletin orada gözüne hiçbir şeyin gelmediğini gördüm. Rabbim inşallah o insanları, o imanı hiçbir zaman eksiltmesin. O sıcaklığı o birlikteliği, 7’den 70’e insanların heyecanını orada yaşamak güzel bir duyguydu. Hamd olsun yine olsa yine gideriz, bazıları ’niye gittiniz?’ diyorlar ama vatan söz konusu olunca her şeyden vazgeçilebiliyor. Gerçekten yine olsa gözlerimizi kırpmadan yine gideriz. Rabbim yeter ki devlete, millete zeval vermesin."
Oğlunun fotoğraflarına bakan baba Şahbaz, "Rabbim inşallah o günleri bir daha yaşatmasın. Vatan, millet söz konusu olunca insanın gözüne hiçbir şey gelmiyor" ifadesini kullandı.
Gözü yaşlı anne Ayşe Şahbaz ise gözyaşları içerisinde sadece, "Vatan sağolsun" diyebildi.
Darbe girişimi gecesi şehit Karasakal’ın kardeşleri Muhammet Şahbaz belinden yaralanırken, Mustafa Şahbaz ise elinden ve kafasından yaralanarak Demokrasi Gazi’si oldular.