Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 17. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında "Yörük göçü" canlandırıldı.
17. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında Yörük göçü canlandırıldı. Deve, at, eşek, keçi, koyun, köpeklerin de bulunduğu kortej, Hükümet Konağı önünden Karatepe Stadı’na geldi. Vatandaşlar, Yörükler’in çadırları, yiyecekleri, geleneksel kıyafetleri ve tarım aletlerini de görme fırsatı buldukları yürüyüş sırasında kortejdekilere ellerindeki Türk bayraklarıyla sevgi gösterilerinde bulundu. "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Süleyman Şah karakterini canlandıran Türk sinemasının önemli isimlerinden Serdar Gökhan da etkinliğe at üzerinde katılarak, vatandaşları selamladı. Etkinliğe ayrıca tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlarından Ali Gürbüz, Orhan Okulu ve Hasan Tuna da katıldı.
Yörük göçü canlandırma kortejinin ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, “Ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı festivalimiz buruk geçiyor. Ama yaptığımız etkinlik birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor. Bilinsin ki Yörükler var olduğu sürece ay yıldızlı bayrağımız sürekli gönderde kalacak, yere düşmeyecektir. Yörükler bugün bu etkinlikte bu mesajı vermiştir” dedi.
Sembolik göçün ardından festivalde halat çekme yarışı yapıldı. Halat çekme yarışına ilçeye bağlı mahalle muhtarlarının hazırladığı takımlar katıldı. Sarıkavak ve Göksu takımları yarıştığı sırada halat koptu. Kafasını beton zemine çarpan Sarıkavak Mahallesi takımında yarışan Musa Kökez (45), ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kökez’in sağlık durumunun iyi olduğu, çarpma sonucunda bayıldığı belirtildi.