Ege’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından İstanköy (Kos) Adası’nda tatil yapan Türk vatandaşlarının ağırlıkta olduğu 180 kişi daha Bodrum Limanı’na geldi. İki kişinin hayatını kaybettiği Kos Adası’ndan toplam 385 kişi feribotlarla Türkiye’ye geldi.

Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Yunanistan’ın İstanköy Adası’nda mahsur kalan Türk vatandaşları için feribot seferleri düzenlenmişti. İstanköy Adası’ndaki limandan 205 kişiyi alan "Asım Kaptan" adlı feribot, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki limana yanaştı. 205 kişilik kafilenin ardından biri 105, diğeri 75 olmak üzere ağırlıklı Türk yolculardan oluşan toplam 180 kişi daha Bodrum Limanı’na geldi. Yolcular, Bodrum’a ayak basar basmaz rahat bir nefes aldı. Yolcuların gelmesi öncesinde çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi de limanda hazır bulundu.

“Çok zor bir gece geçirdik”

Türk yolculardan Ayşe Feyza Ergin (57), çok korktuğunu ve depremden etkilendiklerini belirtti. Emine Gökçe Kalkan (36) adlı yolcu ise, çok zor bir gece geçirdiklerini söyledi. Kalkan, “Çok şiddetli bir şekilde başladı. Sonrasında da sürekli oldu, yani 1999 yılındaki depremde bu kadar sarsılmamıştık. Sürekli şiddetli derecede sarsıldı, hiç kesilmedi. Artçılar hiç kesilmedi. Biz dün gitmiştik, dün sabah varmıştık bugünde geri geldik. Geceyi sabahladık, yani otelin bahçesinde bornozları üzerimize giyerek sabahladık, orada açık alanda bekledik. Bina içerisine almadılar yani” dedi.

Öte yandan son gelen kafileyle birlikte Bodrum’a bir günde gelen yolcu sayısı 385’e ulaştı. İstanköy Adası’nda deprem nedeniyle biri Türk uyruklu olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmişti.