Setur açıklamasında görüşlerine yer verilen Özaltay, popüler yurt içi tatil fırsatları, en çok talep gören yurt dışı destinasyonları ve gemi turlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
19 Mayıs'ın Perşembe gününe denk gelmesi dolayısıyla tatile çıkmak isteyenleri 4 günlük bir hafta sonu tatilinin beklediğini dile getiren Özaltay, şunları kaydetti:

"Mevsim itibarıyla yurt içi otellere ve kültür turlarımıza yoğun talep var. 19 Mayıs dönemi için otel rezervasyonu yaptıran misafirlerimiz en çok Antalya, Kıbrıs ve Alaçatı'yı tercih ediyor. Ülkemizin büyüleyici coğrafyasını ve etkileyici tarihini keşfetmek isteyenler ise Doğu Karadeniz yaylaları, Kapadokya ve Sivas-Erzurum kültür turlarına büyük ilgi gösteriyor.

Erken rezervayon indirimlerinin son günlerine yaklaştığımız bu dönemlerde rezervasyon yaptırmak isteyen misafirler fiyat avantajlarından yararlanabilir. Kültür turu fiyatları kişi başı ortalama 500 ile bin 500 TL arasında değişiyor. Rezervasyon yaptırmayı planlayanların, otellerin ve turların doluluk oranından ve fiyat artışından etkilenmemeleri için son dakikaya kalmamaları büyük önem taşıyor.



-Yurt dışında Avrupa, Amerika ve Afrika turları öne çıkıyor



Özaltay, 4 günlük yurt dışı seyahatlerinde ilk tercihlerin Viyana, Barcelona, Budva, Sicilya, Prag, Portekiz ve Ljubljana-Salzburg turları olduğunu belirtti. Tatilin kısa olması sebebiyle 3 gece 4 günlük Avrupa turlarının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Özaltay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tatilini uzatacaklar ise Amerika ve Afrika destinasyonlarını tercih ediyor. Vizesiz olması sebebiyle Afrika turları son dakika planlamalarda oldukça popüler. Söz konusu turlar kişi başı 399 avro ile 7 bin 897 avro aralığında. Avrupa turlarının yüzde 85'i, uzak destinasyonların ise yüzde 75'i şimdiden dolmuş durumda.

Gemi turlarında misafirlerimiz başta Akdeniz olmak üzere Baltık Denizi, Fiyortlar ve Yunan Adaları'nı tercih ediyor. Crystal Nefeli ile 4 günlük Yunan adaları turu ise 289 avro gibi çok özel fiyat sunmanın yanı sıra mayıs ayında halen yer bulunabilen nadir programlardan. Turun vizesiz olması sebebi ile kontenjanımız sınırlı sayıda. Mevcut kontenjanın da şu anda yüzde 85'i dolmuş durumda. Yurt dışı turlarda birden fazla vize gerektiren noktalar olabileceği için tatil dönemi sebebiyle konsolosluklarda yaşanabilecek yoğunlukları da göz önünde bulundurarak vize işlemlerinin son dakikaya bırakılmaması gerekiyor."