Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Yakup Akgöçmen, Ali Tuğay Ve Tauhid Hasan, “Rönesans Holding Sürdürülebilir Geleceği Tasarla 2015 Yarışması”nda 3’üncülük ödülü aldı.
Rönesans Holding tarafından üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılması amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, İstanbul’da gerçekleştirildi. Yarışma konusu itibariyle bir ilkokul tasarlayan Anadolu Üniversitesi öğrencileri Akgöçmen, Tuğay Ve Hasan “Orman Kitabı” adlı çalışmaları ile 3’üncülük ödülünün sahibi oldular. 125 farklı üniversiteden 199 projenin katıldığı yarışmada, çalışmaların 5 tanesi ödüle layık görüldü. Bu ödüllerden birine layık görülen Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Yakup Akgöçmen, arkadaşlarıyla katıldıkları ilk yarışmadan dereceyle ayrılmalarının sevindirici olduğunu söyledi.
Proje hakkında bilgiler veren ödüllü öğrenciler, “Bina da bir öğretmendir. Mimarlık, insan davranışlarını koşullandırabilir. Bizim konumuz olan okul ise bu durumun tam merkezinde olan eğitimdir. Buradan yola çıkarak bir sera iç bahçe oluşturduk, sınıfların ve diğer sosyal mekânların bu seraya açılmasını ve öğrencilerin burada kendi bitkilerini yetiştirmesini öngördük. Sonra ise sürdürülebilir sistemlerin projeye entegre edilmesini sağlamak amacıyla jeotermal ısıtma güneş panelleri ve yeşil teraslar gibi ögeleri projede etkin kullanmaya çalıştık” ifadelerini kullandılar.