Artvin’in Borçka ilçesinde Gürcistan’a sınırına yakın olan 2 bin 540 rakımlı Lekoban Yaylası’nda demokrasi şöleni düzenlendi.
Artvin’in Borçka ilçesinin Camili (Macahel) bölgesindeki 2 bin 540 rakımlı Lekoban Yaylası’nda vatandaşlar tarafından demokrasi şöleni düzenlendi. Festival havasında geçen demokrasi şöleninde dualar okundu. Sis bulutlarının altında gerçekleştirilen şölende geniş halka eşliğinde horon oynandı, açılan dev bayrakla “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.
Şölende bir konuşma yapan Camili Yatılı Bölge Ortaokulu Okul Müdürü Büşra Hilal Yücel, 15 Temmuz’da kabus ve ihanet gecesi yaşandığını belirterek, “Bizler Kurtuluş Savaşında ve Çanakkale’dekilerin torunları olarak milli irade bilincini hiçbir zaman unutmamış ve bu zaman kadar aynı aşkla ve şevkle yaşamış bir Türk Milletiyiz. Bu güzel ülkemizi hainlere vermemek adına verdiğimiz birçok şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz’ dedi.
Şölene katılan İsrafil Yavuz isimli vatandaş ise “Yaz ortasında soğuk yaşıyoruz Sisli ve soğuk havada sıcak ortamı bulduk. İşte bizde demokrasi şölenimizi dağlarda ve yaylalarda gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.