Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen “Hanönü Geleceğini Konuşuyor” çalıştayı sona erdi.
Hanönü Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 2. Hanönü Çalıştay’ında Kalkınma ve Kentsel Gelişim çalışma gruplarının moderatörleri grupta alınan kararların ve önerilerin sunumunu yaptı.
Katılımcı ve şeffaf olarak planlanan çalıştayın amacına uygun bir şekilde kapsayıcı, yerel benimsenirliği ve yüksek bir sonuca erişmesi açısından halka açık olan yapılan paylaşımda vatandaşların önerileri de kayıt altına alındı.
Hanönü Kaymakamlığı, Hanönü Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf Odası, Hanönü Merkez ve Köy Muhtarları, Hanönü Girişimci Kadınlar Derneği, Asya Maden Şirketi, Kastamonu İş-Kur Müdürlüğü, Kastamonu KOSGEB İl Müdürlüğü, Kastamonu KÖY KOOP İl Temsilciliği, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Kastamonu İl Özel İdare Müdürlüğü, Hanönü Kaymakamlığına bağlı kuruluşlar temsilcilerin katıldığı 2. Hanönü Çalıştayında Kalkınma Çalışma Grubu ve Kentsel Gelişim çalışma grubu çalışmalarda bulundu.
Çalıştaya, Hanönü Kaymakamı İbrahim Şenkon, Hanönü İlçe Jandarma Başçavuş Nuh Uğur, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Hanönü İlçe Emniyet Amiri Ayhan Özen, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Küçük, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi peyzaj mimarlığı bölümü Yardımcı Doç. Dr. Nur Belkayalı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Orman Mühendisliği fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Gonca Ece Özcan, Turizim Fakültesi Rehberliği Bölüm Başkanı Yardımcı Doç, Dr Canan Tanrısever, Su ürünleri Fakültesi Yardımcı. Doç. Dr. Ekrem Mutlu, Orman Mühendisi Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Uzmanı Egemen Çakır ve ilçede görev yapan kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.