Ankara’da 2 kişinin hayatını kaybettiği alacak-verecek cinayeti nedeniyle Göktaş ve Çelik aileleri arasında süren kan davası, kanaat önderlerinin araya girmesiyle Adana’da düzenlenen barış töreninde noktalandı.
Alınan bilgiye göre, olay, 2 yıl önce Ankara’da meydana geldi. Şerif ve Vural Göktaş kardeşler, Çankaya ilçesinde sokak ortasında 3’er kurşunla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayet zanlıları ise izini kaybettirdi. Göktaş kardeşleri öldüren kişi veya kişilerin de Çelik ailesinden oldukları ileri sürüldü.
Aradan geçen 2 yılın ardından, Muş’un yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kanaat önderleri iki aileyi barıştırmak istedi. Çelik ailesi tarafından Göktaş ailesine 550 bin lira kan parası ödendikten sonra kan davası son buldu ve barış kararı alındı.
Barış töreni Adana’daki Kiremithane Mahallesi’nde düzenlendi. İki ailenin barışmasında katkısı olan TBMM 16. ve 18. Dönem Milletvekili Mehmet Emin Seydagil, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle örnek vererek barışın önemine değindi.
Daha sonra konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise yapılan barış töreninin kan davalarına örnek olması gerektiğini belirtti. Asya, “Şu anda bu barışa şahitlik etmek için burada bulunuyoruz. Bu davayı sonuca ulaştırmak için uzun zamandır çabalıyoruz. Bugün hem hüzünlüyüz, hem de seviniyoruz. Üzüntümüz, iki insanımızı kaybettik, sevincimiz ise bu olayı kan davasına dönüştürmeden Allah’ın rızası barış ile sonlandırıyoruz. Bu inşallah bir örneklik teşkil eder de bu tür davaları geleneksel usullerle en kısa zamanlarda çözeriz” dedi.
Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu
Gökdaş ve Çelik aile fertleri Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış yemini etti.
Düzenlenen törene, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, kanaat önderleri, vatandaşlar ile Gökdaş ve Çelik ailelerinin mensupları katıldı.