Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı iki köyün 200 yıl önce başlattıkları, yağsız güreş olarak adlandırılan Karakucak güreşleri her bayram olduğu gibi bu bayram da devam etti.
Akçakoca’da Bey Ören ve Balatlı köylerinde 200 yıl önce başlatılan ve geleneksel hale getirilen Karakucak güreşleri, bu bayramda 85 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Düzce Belediyesi mehteran takımı ile cadde ve sokaklarda marşlar söylenerek duyurusu yapılan Karakucak güreşlerine vatandaşlar davet edildi. Köy meydanında toplanan yüzlerce kişi küçükler, orta ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılan güreş müsabakalarını heyecanla izlediler. Güreş müsabakaları esnasında davul zurna eşliğinde çeşitli maniler söyleyen çığırtkanlar, vatandaşlara neşeli dakikalar yaşattı.
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca’da yüzyıllardır geleneksel Karakucak güreşlerinin yaşatıldığını belirterek, "Önümüzdeki yıl köylü ve güreş ağalarına bir teklifim oldu, her iki köyünde geleneksel güreşlerini birleştirerek daha büyük bir alanda yapmayı söyledim. Sıcak baktılar, inşallah gelecek Kurban bayramında bu etkinliği daha iyi yapacağız" diye konuştu.
Balatlı Köyü Güreş ağası Mustafa Akgün, Karakucak güreşlerinin yaşatmak görevleri arasında olduğunu belirterek, sırayla Ağalık değişimi yaşayarak gençlerin Ata sporunu sevmesi için çalıştıklarını söyledi. Balatlı Köyü Muhtarı Mehmet Çil ise, "Eskiden yağlı güreş yapıyorduk, ancak 1999 Düzce depremi sonrası ekonomik nedenlerden dolayı Karakucak güreşlerine döndük. İnşallah gelecek yıllar yine yağlı güreşlere döneriz. Şuan 80 sporcumuz var, Türkiye’nin bir çok ilinden geliyorlar ve güreşiyorlar. Amacımız bu geleneğimizi devam ettirmek" diye konuştu.
Güreşlerin ardından sporculara madalyaları ve en centilmen güreşçiye bir çeyrek altın takdim edildi.