MALATYA (AA) - Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin 21'ncisi açılış töreniyle başladı.

Yeşilyurt Güreş Sahası'ndaki törende halk oyunları gösterisi sunuldu. Festivalde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya'nın bolluk ve bereket diyarı olduğunu belirterek, "Cennet vatanımızın müstesna şehri Malatya, kayısının başkenti olmasının yanı sıra her köşesinde ayrı bir nimetin sembolleştiği bir bolluk ve bereket diyarıdır. Arapgir'in üzümü, Hekimhan'ın cevizi, Doğanşehir'in elması ne kadar meşhursa Yeşilyurt'un dalbastı kirazı da aynı derecede sınırlarımızın dışına ulaşan haklı bir üne sahiptir" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de festivallerin insanların hayatlarında farklı bir yere sahip olduğunu söyledi. Şahin, Malatya'da kaliteli kirazların dikildiğini ifade ederek, kayısının yanında kirazın da yüksek bölgelerde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin 21 yıl önce bir meslektaşının girişimiyle başladığını kaydetti.

İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, festivalin 21'ncisini tertip etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Diğer şehir ve ilçelere örnek olması gereken bir festival düzenlediklerini ifade eden Polat, büyük bir toplulukla festivalin açılışını gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediyespor tekvando takımı ile İstanbul, Sivas ve Malatya'dan festivale katılan okçuların gösterisi sunuldu.