Mardin’de yaşayan 30 yaşındaki Mehmet Gökbalık, çeşitli kurumların düzenlediği çalışmalara katılarak 23 farklı sertifika almayı başardı. Hayatını öğrenmeye adayan Gökbalık, 23 farklı sertifikası olmasına rağmen 4 yıldır iş bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.
Mardinli Mehmet Gökbalık, lise eğitimini tamamladıktan sonra iş arayışlarına girdi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversite okuyamayan Mehmet Gökbalık, farklı kurumların düzenlediği çalışmalara katılarak bugüne kadar 23 sertifikanın sahibi oldu. Elinde bulunan sertifikalar sayesinde iş arayışlarına giren Gökbalık’ın çaldığı kapılar yüzüne kapandı. 4 yıldır iş arayan Gökbalık, iş bulamadığı için evlenemediğini söyledi. İHA muhabirine konuşan Gökbalık, "4 yıldır Mardin merkezde iş aramama rağmen bulamıyorum. 23 sertifikam olmasına rağmen ne kamu kuruluşlarında ne de özel şirketlerde iş verilmiyor. Bunun en önemli sebebi şu an bölgemizde yaşanan olaylardır. Olaylardan dolayı kimse işçi çalıştıramıyor. Tek isteğim olayların sona ermesi ve Mardin’e yatırımlar sağlanıp iş imkanlarının oluşturulmasıdır" dedi.
"İŞSİZ OLDUĞUMDAN DOLAYI KİMSE BANA KIZ VERMİYOR"
Mardin’de binlerce gencin işsiz olduğunu aktaran Gökbalık, "İş adamlarına, yetkililere sesleniyorum, Mardin’e fabrikalar açıp iş imkanları sağlasınlar ki millet evine ekmek götürebilsin. Yaşanan olaylardan biz de çok fazla rahatsızlık duyuyoruz. Bu bölgenin terör bölgesi olarak anılmasını istemiyoruz. Mardinliler olarak bu olayların bir an önce son bulmasını arzuluyoruz. Burası terör bölgesi değil, tertemiz en güzel yerlerdendir. Yaklaşık 10 yıldır askerliğimi tamamladım. Fakat hala evlenemedim. Ben de herkes gibi yuva kurup çoluk çocuğa karışmak istiyorum. Lakin işsiz olduğumdan dolayı kimse bana kız vermiyor" diye konuştu.