İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, İstanbul Çocuk Festivali ile kutlayacak. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarına bayram olarak armağan ettiği gün; İstanbul’da sevinç, coşku ve heyecanla yaşanacak.
Dünyada ilk ve tek olarak çocuklara hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli bir program hazırlandı. Saat 10.00’da başlayacak olan Çocuk Festivali, Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi olan Maltepe Sahili’ndeki Orhangazi Şehir Parkı’nda gün boyunca sürecek.
SAHNE ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU GEÇECEK
Resmi tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ortaokullar arasında düzenlenen “23 Nisan; Benim Bayramım” konulu yarışmada, şiir ve kompozisyon dalında 1’inci olan öğrencilerin eserlerini okumasıyla devam edecek tören, ödül töreninin ardından son bulacak. 23 Nisan sahne etkinlikleri kapsamında; Süheyl - Behzat Uygur ile Şahane Çocuk Programı, “Babaannemin Çantası” ve “Kelebek Avcısı” adlı çocuk oyunları ile Bando Gösterisi ve Sunucu Performansları İstanbulluların karşısında olacak.
ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENECEK
Çocuklar, Orhangazi Şehir Parkı’nda kurulan etkinlik alanlarında keyifli ve doyasıya bir gün yaşayacak. 23 Nisan Serbest Sahnesi’nde, okullar kendi etkinliklerini yapabilecekler. Top havuzu, tırmanma duvarı, hayvanat bahçesi ve korsan kaydırak gibi çeşitli şişme oyun gruplarında çocuklar gönüllerince eğlenecekler. Kostüm karakterler ile masal kahramanları çocuklarla buluşacak. Oyuncak ve gökkuşağı kortejleri de çocuklara keyifli anlar yaşatacak.
Zihinsel engelli öğrenciler tarafından yapılan genişliği 50 cm, uzunluğu bin 500 metre olan resim çalışması, alanda zemine uygulanacak. Ayrıca spor aktiviteleri, izci kampı faaliyet alanı ve BELNET otobüsleri de etkinlik alanında hizmet verecek.