GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, ulusal egemenliğin simgesi haline gelen 23 Nisan'ın 27 Mayıs 1935'te Meclis'ce Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edildiğini belirtti.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bu coşkuyu yeniden yaşadığımız bu anlamlı günde, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün 'hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' vecizesini hatırlayarak bütün ulusumuzun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı canı gönülden kutluyorum. Bu gün, olağanüstü koşullarda hem yüce Meclisimizin kurulduğu gün, hem de ulusal egemenliğimizin her yıl kutlandığı bir bayram günüdür. Gözlerindeki ışıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz çocuklarımız, küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle yurdumuz ve aziz milletimizi geleceğe taşıyacaklardır."

Ali Yerlikaya, savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli çocukların da Gaziantep'te rahatça yaşaması, eğitim görmesi ve yetişmesi için birçok kurum ve kuruluşun gayret gösterdiğini vurgulayarak, "Demokrasi ruhunun aydınlattığı yolda, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşanan bir dünya bırakılmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.