Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da bulunduğu 7'si tutuklu, 69 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürleri Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy ile İbrahim Şener, Arif İbiş, Mehmet Habip Kunt, Mehmet Fatih Yiğit ve Mustafa Demirhan katıldı. Duruşmada 14 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Firari sanıklar Fetullah Gülen ve Sinan Dursun ile eski emniyet müdürü Hamza Tosun'u ise avukatları temsil etti.

Reddihakim talebine ret
Duruşmada Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, 15. Ağır Ceza Mahkemesince reddihakim taleplerinin kabul edilmediğini açıklayarak, iddianamenin okunmasına geçileceğini söyledi. Bunun üzerine söz alan bazı sanık avukatları, usul itirazlarında bulunarak, bugünkü duruşmada sadece davaya ilişkin tahliye taleplerinin alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerini reddederek, bin 453 sayfalık iddianamenin okunmasına geçilmesine karar verdi.