KAYSERİ (AA) - Kayseri'de,  26. Vergi Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydan'nda düzenlenen etkinlikte, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Özkök, burada yaptığı konuşmada, Vergi Haftası'nın, toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması amacıyla 1990 yılından beri kutlandığını söyledi.

26. Vergi Haftasının Kayseri ve ülke genelinde 23 Şubat-1 Mart tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Özkök, şöyle devam etti:

"Bu hafta süresince, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği kapsamında grup müdürleri, vergi dairesi müdürleri, müdür yardımcıları ve gelir uzmanlarınca okullarımız ziyaret edilerek, verginin önemiyle ilgili konferanslar verilerek vergi bilincinin artırılmasını hedefliyoruz. Ayrıca halkın yoğun ilgi gösterdiği alışveriş merkezlerinde oluşturduğumuz stantlarda, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, gelir vergisi beyan döneminden önce mükelleflerin sorularıyla ilgili bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz."

Etkinlikler kapsamında vergilerini zamanında ödeyen, kazancını doğru beyan eden mükellefleri iş yerlerinde ziyaret edeceklerini aktaran Özkök, çalışanlara da kişisel gelişim ve stres yönetimi konulu seminerler vereceklerini sözlerine ekledi.