Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ile  Afşin Belediye Başkanı Fazıl Aydoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Akkoyun, engellilere sahiplenilmesi, insanların onların sıkıntı ve sorunlarını kendi sorunlarımız gibi görmeleri gerektiğini kaydetti.

Engelli vatandaşların her türlü ihtiyaç ve sıkıntılarının giderilmesi noktasında yardımcı olunması gerektiğini ifade eden Akkoyun, şunları belirtti:

"Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri ve hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirilmiştir. Bu konuda  sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız ile bir gönül ilişkisi içerisinde engellilerimizi sahiplenmemiz, onlara kucak açmamız sıkıntı ve sorunlarını kendi sorunlarımız gibi bilmemiz gerekiyor. Bunun içinde öncelikle empati yapmalıyız. Toplumun bütün kesimleri olarak hep birlikte sahiplenmeliyiz"

Akkoyun, evde bakım maaşı olarak ilçe genelinde bin 63 engelli vatandaşın ailesine aylıktoplam 776 bin 287 TL yardım yapıldığını aktardı.

Afşin Belediye Başkanı Fazıl Aydoğan da engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak için belediye olarak ellerinden gelen tüm çalışmayı yapma gareti içerisinde olduklarını belirtti.

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmanın belediyenin asli görev ve sorumluluğu olduğunu kaydeden Aydoğan, "Maalesef belediyemiz bu konuda yeterli olamadı bu güne kadar. Biz bu açığı kapatmak istiyoruz. Bundan böyle engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını gidereceğiz ve toplumda yer almalarını sağlayan hazırlıklar içerisinde olacağız. Önümüzdeki yıllar ilçemizde yaşayan engellilerimiz için daha güzel olacak" ifadelerini kullandı.