GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkeçeci, mesajında, AK Parti iktidarlarının ilk kez devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşların sıkıntılarını giderme konusunda büyük çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

AK Parti hükümeti olarak, çağdaş ve sosyal devlet anlayışının gereğince engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için var çalıştıklarını vurgulayan Özkeçeci, "Engelli kardeşlerimize yönelik atılımları önceliklerimiz arasında değerlendiriyoruz. 15 yıllık hükümetimiz döneminde, engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşabilmeleri için pek çok reform yaptık, bu doğrultuda çok önemli adımlar attık. Engellilerimizin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ettik." ifadelerini kullandı.

Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu anlatan Özkeçeci, "Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen etkinliklerin toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum." açıklamasında bulundu.