30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde başladı. Saat 09:50’de başlayan programda Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve valilik tarafından izin verilen kurumlar anıta çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıt önündeki program sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, valilik makamında tebrikleri kabul etti. Saat 11.00’de ise kutlamaların Talatpaşa Bulvarı üzerindeki ikinci bölümüne geçildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın tören alana gelmesiyle birlikte program başladı. Protokol üyeleri askeri tören aracıyla halkı, protokolü ve tören birliklerini selamladı.

Ardından Garnizon Komutanlığı adına Kurmay Binbaşı Ekrem Tekinaslan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tören askeri birliklerin resmi geçişiyle sona erdi. Törenin ardından bir açıklama yapan Vali Şahin, önceki gelen yazıyla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunu iptal ettiklerini söyledi. Sadece törenin çelenk koyma ve resmi kabulünün yapıldığını ifade eden Şahin, kendilerinin de ona göre bayramı icra ettiklerini kaydetti.

ASKERİ BİRLİKLERİN YÜRÜYÜŞÜNE VATANDAŞLAR ALKIŞLARLA DESTEK VERDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında görev alan askeri birlikler Atatürk Anıtı önündeki çelenk koyma töreninin ardından Londra Asfaltından törenlerin yapılacağı Talatpaşa Bulvarı’na doğru yürüyüşe geçti. Askeri tören birliğinin söylediği “Akan kan vatan için”, “Vatan sana canım feda” sözleri vatandaşlardan büyük alkış aldı. Cadde üzerinden yürüyüşünü sürdüren askerlere çok sayıda vatandaş tören alanına kadar eşlik etti.

PROTOKOL, VATANDAŞI YÜRÜYEREK SELAMLADI

Edirne’deki kutlamalarda askeri aracın üzerine çıkarak bulvar üzerinde bekleyen tören birliklerini selamlayan Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı araçtan indikten sonra yürüyüşe geçti. Selamlamadıkları kalabalığın önüne gelen protokol üyeleri, selamlamasını gerçekleştirdi. Vatandaşlar protokol üyelerinin yürüyerek yanlarını gelmesi ve bayramlarını tebrik etmesini ayakta alkışladı.