İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü şehit ve gazi ailelerinin katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü kutlamaları sabah saatlerinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlen çelenk bırakma töreniyle başladı. Çelenk bırakma töreni sonrasında İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valiliği’nde düzenlenen törende kutlamaları kabul etti. Düzenlenen kabul töreninde İstanbul’daki askeri ve mülki erkan ile başkonsoloslar ve yabancı misyon temsilcileri protokol üyelerine tebriklerini illetti.
Kabul töreni sonrasında ise protokol üyeleri Cemal Reşit Rey Konser Salonunda yaklaşık 500 kişilik şehit ve gazi ailelerinin katılımıyla düzenlenen anma programına eşleriyle birlikte katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende Piyade Kurmay Albay Nihat Aksüt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı anlatan bir konuşma yaptı.
Tören kapsamında okuyacağı Mehmetçik şiiri öncesinde konuşma yapan Öğretmen Albay Erhan Altunok, “Bu cennet ama aynı zamanda sürekli kaynayan coğrafyada bin yıldır nice zaferler kazanmış, nice hain emelleri bertaraf etmiş şanlı milletimiz, bu günde yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelecek yüksek azim ve iradeye sahiptir. Düşman kimi zaman içeride kimi zaman dışarıda olur. Her nerede olursa olsun, milletimiz ve onların bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin hakiki evlatları yiğit emniyet mensuplarımızla el ele her türlü saldırıya dur diyebilecek kararlılıktadır. Şanlı ordumuzun üzerinde taşıdığı üniforma sadece bir elbisede ibaret değildir. Bu üniforma, hakiki askerlerin, nice şehidin, nice gazinin şerefi, haysiyeti ve hatta tenidir” dedi. Konuşmanın ardından okuduğu Mehmetçik şiiri duygusal anların yaşattı.
Tören sonunda ise 1’inci Ordu Bölge Bando Komutanlığının seslendirdiği, marşlar şehit ve gazi ailelerinden büyük beğeni topladı.