30 Ağustos Zafer Bayramı, 94. yıl dönümünde Kütahya Zafer Tepe’de Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişinin katılımı ile kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü, Kütahya Zafer Tepe’deki abidede gerçekleştirilen törenle kutlandı. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi sabah erken saatlerde törenin yapılacağı alana gelirken, kutlamalar adeta bir festival havasında gerçekleşti. Kurtuluş Savaşı’nın en şiddetli şekilde cereyan ettiği tepede vatandaşlar fotoğraf çektirmek için birbirleri ile adeta yarıştı. Törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nahir, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdürrahim Boynukalın, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, askeri ve mülki erkan katıldı. Törenler abideye çelenklerin sunulması ile başlarken, daha sonra bir subayın kroki üzerinde savaşı anlatması ile devam etti. Protokol üyeleri daha sonra tören alanındaki “Tarihi Silahlar” sergisini açtı. Protokol üyeleri, ardından mehteran takımı eşliğinde yürüyerek kutlama töreninin yapılacağı alana geldi.
“15 Temmuz’da milletimiz hainlere fırsat vermedi”
Mehteran takımının konserinin ardından protokol üyeleri vatandaşların bayramını kutladı. Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdürrahim Boynukalın, Türkiye’nin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği adına büyük bir tehlike atlattığını ifade ederek, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 94. yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de vatanımıza, devletimize, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza göz dikenler mevcuttur. Türk milleti o gün bu hainlere nasıl ne şekilde fırsat vermediyse 15 Temmuz’da da fırsat vermedi ve bundan sonra da Allah’ın izni ile vermeyecektir. 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hainlerince kalkışılan darbe teşebbüsünde de hepinizin bildiği gibi vatanımızın bölünmesi ve milletimizin bir kaosa sürüklenmesi planı vardı. Fakat aziz milletimiz bu planı bertaraf etti. Milli iradesine ve demokrasiye sahip çıkmak uğruna dün ataları ne yaptıysa aziz milletimiz bugün de aynısını gerçekleştirdi. Biz bu güzel ülkemizi 3-5 çapulcuya bırakacak bir millet değiliz. İşte 30 Ağustos’a giden yolda da bu bağımsızlık mücadelesinin en önemli hedefi kutsal vatanımızı tüm düşmanlarından ve düşmanlık edenlerden temizlemektir. Bu hedefimiz dün neyse bugün de, yarın da aynı kalacak, asla değişmeyecektir ve gerçekleşmesine kimse mani olamayacaktır. 15 Temmuz gecesi milletimiz Kurtuluş Savaşı’nda şahadete yürüyen ecdadına layık bir millet olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.
Tören Zafer Haftası etkinlikleri boyunca gerçekleştirilen çeşitli alanlardaki müsabakalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.