Tarım Kredi Kooperatiflerinin sağladığı 30 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi imkanı genç çiftçi sayısında artış sağladığı gibi, kentten köylere göç oranını da arttırdı.
Proje hakkında bölgedeki çiftçileri bilgilendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Sakçagözü Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştiren Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, tarlalarında çalışan çiftçileri de ziyaret etti. Kentten köylere geri dönüş için bu projenin faydasına dikkat çeken Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, “Tarımsal bir işletmeye sahip olamayan vatandaşlarımız genelde köylerden kente göç ettiği için, bu proje ile asıl ana sebep ortadan kaldırılacak göçün önüne geçileceği gibi kentten köye dönüşünde temelini oluşturacaktır’’ dedi.
Bu destek projesinin bölgenin en temel sorunu olan işsizliğin ve terörün çözümündeki etkisine değinen Aksoy, “Eğitimsizlik ve ekonomik yetersizlik fertleri toplumun kabul etmeyeceği farklı davranış kanallarına yönlendirmektedir. Bu kitleye eğitim ve ekonomik destek ile iyileşmeyi sağlarsınız terörün kaynağını da yok etmiş olursunuz’’ şeklinde konuştu. Geniş yüz ölçümüne sahip olan bölgedeki arazilerin daha etkin kullanımı için gerekli olan kaynak sorununun bu proje ile giderilebileceğini belirten Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy konuşmasının devamında, “Hükumetimiz tarafından 2002 yılında başlayan tarıma destek 2004 yılında indirimli faiz oranları ile kredi desteği gibi kesintisiz devam etmektedir. Sağlanan bu desteklere ilave hibe ve faizsiz desteklerde de kaynak oluşumuyla tarım desteklenecek ve buna bağlı olarak ta ülke ekonomimizin büyümesine müspet yönde etki sağlayacaktır’’ ifadelerine yer verdi.
Besicilik yapmak için Tarım Kredi Kooperatifinden kredi aldığını söyleyen Zeynel Aslan, aldığı besi hayvanlarıyla şu anda geçimini sağladığını belirtti. Ayrıca Gaziantep merkezinde oturan kardeşi Bilal Aslan’ı da Nurdağı ilçesi Sakçagözü köyüne getirdiğini ve bu hibe desteğinden faydalanması için öneride bulunduğuna dikkat çeken Aslan, projede emeği geçenlere teşekkür etti.