Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 33 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; 24 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 267 olduğu kaydedildi.
15 Kaleşnikof piyade tüfeği, iki M-16 piyade tüfeği, üç RPG-7 roketatar, iki tabanca ele geçirilen operasyonda, 10 el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedilerek, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 551 olduğu bildirildi.
Şırnak’ta devam eden operasyonda; 3 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 215 olduğu ifade edildi.
Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet av tüfeği, beş adet şarjör, 500 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 18 adet saniyeli fitil ile çok miktarda gıda maddesi ele geçirildiği vurgulandı.
11 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 614 olduğu kaydedildi.
Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda; 4 bölücü terör örgütü mensubu teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Bir teröristin cesedinin bulunduğu kaydedilerek, bir teröristin ise teslim olduğu ifade edildi.
Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 183 olduğu belirtilerek bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, bir adet telsiz, 430 adet Biksi mühimmatı ve 140 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı ele geçirildiği bildirildi.
Silopi’de devam eden operasyonda; 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olduğu ifade edilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 12 olduğu kaydedildi.
Bir adet pompalı tüfek, 31 adet av tüfeği fişeği, 30 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatının ele geçirildiği kaydedilerek, bir el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 32 olduğu bildirildi.
Hakkari Çukurca’da bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin, bir adet tabanca ve mühimmatı ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.
Siirt Şirvan’da ise bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış iki adet el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği ifade edildi.