Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Nuri Necipoğlu ile 34 ülkenin Anayasa Mahkemesi Başkanları ve üyeleri EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etti.
Anayasa Mahkemesi’nin 54. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’Bireysel Başvuru Kararlarının Etkileri’ konulu sempozyuma katılmak üzere Türkiye’de bulunan 34 ülkenin Anayasa Mahkemesi Başkanları ve üyeleri, sosyal program kapsamında Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ve beraberindeki heyeti VIP binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan karşıladı. Konuk heyet, karşılamanın ardından buggyler ile kongre merkezine geçti ve burada EXPO 2016 Antalya’nın yapım sürecine ilişkin videoyu izledi. Genel Sekreter Vekili Faik Akturan ise heyete EXPO 2016 Antalya’yı anlatan sunum yaptı.
OSMANLI BAHÇESİNDE TASAVVUF MÜZİĞİ DİNLEDİLER
Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Nuri Necipoğlu, konuk ülkelerin Anayasa Mahkemesi Başkanları ve üyeleri daha sonra alanı gezdi. Osmanlı Bahçesi’nde verilen kısa bir dinlenme molasında ise tasavvuf müziği dinletisi sunuldu. Heyet, daha sonra bitki heykeller ve ülke bahçelerinin olduğu alandan geçerek EXPO serasına girdi. EXPO serasındaki bitkiler, özellikle de orkideler beğeni topladı.
Heyet, Gübretaş Tarım ve Biyoçeşitlilik müzesinde ise, tarımın geçmişten bugüne kadar yaşadığı gelişimi ’yaşayan duvar’ teknolojisiyle görseller eşliğinde görme imkanı buldu.
Alan gezisinin ardından VIP binasına geri dönen heyeti EXPO 2016 Antalya’nın maskotları Ece-Efe karşıladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, eşi, oğlu ve heyette bulunan diğer çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
VIP Binasından ayrılırken EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan tarafında uğurlanan Arslan, "Alan gayet güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ellerine sağlık. İnşallah ziyaretçisi bol olur" dedi.