Batmanlı çiftçiler, hava sıcaklıklarının 35 dereceyi bulduğu kentte, oruçlu olmalarına rağmen, kızgın güneşin altında mercimek hasadı yapıyor.
Bölgede bu yıl çiftçinin yüzünü güldüren mercimek hasadının Ramazan ayına denk gelmesi çiftçileri zorladı. Hava sıcaklıklarının 35 dereceyi bulduğu Batman’da, çiftçiler oruçlu olmalarına rağmen, kızgın güneşin altında mercimek hasadı yapıyor. Merkeze bağlı Güneşli köyü çiftçilerinden Mehmet Emin Demirhan, 190 dönümlük alana mercimek ektiklerini belirterek, “Oruçlu olarak kızgın güneşin altında çalışmak zor geliyor. Bu yıl mercimek hasadı Ramazan ayına denk geldi. Ürünün tarlada kalması tehlikeli. Zaman zaman yanan ürünler oluyor. Ramazan ayında oruçlu olarak güneşin altında çalışmak zorunda kalıyoruz. Eğer ürünü toplamazsak tarlada kalacak ve zarar görecek. Bu yıl üründe Ramazan’ın bereketi var” dedi.
Sıcak olmasına rağmen ekmek parası için çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Selman Demirhan, Ramazan ayında tarlada çalışmanın oldukça zor olduğunu belirterek, “Traktörümüzle tarlalardaki mercimekleri patozluyoruz. Oruçlu olarak aşırı sıcaklarda çalışmak zorundayız. Ekmek parası kazanmak kolay değil” diye konuştu.