KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla öğrenciler hayvanlarla buluşturuldu.
Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen programda konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Arslan Akmaz, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak maksadıyla bir etkinlik tertiplediklerini söyledi.
Öğrencileri sokak hayvanlarıyla buluşturmak ve hayvan sevgisini aşılamak istediklerini belirten Akmaz, "Büyükşehir Belediyesinin gerçekten her yerde olduğunu göstermek maksadıyla burada da sahipsiz sokak hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz. Kurulduğu günden bugüne kadar 4 bin 469 sahipsiz kedi ve köpek merkezimize getirilerek kısırlaştırma, aşılama ve rehabilitasyon çalışmaları yapılmıştır." ifadelerini kullanıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük de bu günün anlam ve önemine ilişkin çocuklara yem ve su kabı dağıttıklarını, vatandaşların evlerindeki atık yemek ve ekmekleri çöpe dökmek yerine bu kaplıklar sayesinde bahçelerinin bir köşesine koymaları durumunda sokak hayvanlarının da beslenmelerinin sağlanacağını belirtti.
Martı Kahramanmaraş Tabii Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği Başkanı Çiğdem Şeker, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak ve sokak hayvanlarına sahip çıkılması yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.