Antalya’da 40 derece sıcak altında yüksek güvenlikli demokrasi nöbeti başladı. Vatandaşlar kafalarına geçirdikleri karton kutu ve gazete kağıtları ile korunmaya çalışıyor.
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile sokağa dökülen vatandaşlar tarafından bastırıldı. Vatandaşlar, darbe girişimi gecesinden itibaren 23 gün boyunca meydanlarda darbeye karşı durarak demokrasi için nöbet tuttu. Demokrasi nöbetleri bugün İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde son bulacak. Antalya’da da binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı’na öğle saatlerinden itibaren gelerek burada düzenlenecek nöbete katılıyor.
Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posteri dışında her şey yasak
Öğle saatlerinden itibaren alanda yoğun güvenlik önlemleri alan Antalya Emniyeti, meydana giriş için hazırlanan arama noktalarında detaylı güvenlik taramaları yaptı. Vatandaşlar 2 çember halinde hazırlanan güvenlik kontrol noktalarından tek tek aranırken yanlarında getirdiği bilgisayar, cep telefonu ve kameralar da çalıştırılıp incelendikten sonra alındı. Görevli polisler dışında alana emekli emniyet personeli dahi silahlı kimse alınmazken protokol araçları da uzak noktalara park ettirildi.
Ayrıca polis ekipleri alana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posteri ve Türki Cumhuriyetlerinin bayrakları dışında hiçbir parti, sendika, dernek bayrağı ve flamalarına izin vermedi. 40 dereceleri bulan sıcak ve bunaltıcı nem nedeniyle vatandaşlar ve alandaki görevlilerin zor anlar yaşadığı görüldü. Alandaki vatandaşlar kafalarına karton kutu geçirip gazete kağıdı sararak kendilerine has korunma yöntemleri ile korunurken görevliler sık sık su dağıttı.