Tokat’ın Reşadiye ilçesinde yaşayan epilepsi hastası Mustafa Hüdayi Yaşar’a yürüyebilmesi için hayırsever bir iş adamı tarafından temin edilen dik durma sehpası teslim edildi.
Reşadiye ilçesinde epilepsi hastalığı nedeni ile yürüyemeyen 5 yaşındaki Mustafa Hüdayi Yaşar’ın yürümesi için 5 bin TL’lik yardıma ihtiyacı olduğu konusunu İHA’nın yaptığı haberle gündeme getirmesi üzerine aileye yardım gecikmedi. Ahmet Celil ile Nuray Kırca Yaşar çiftinin tek çocukları olan Mustafa’ya yardım elini uzatan hayırsever iş adamı Vedat Yıldız, dik durma sehpasını Polonya’da yaptırarak Reşadiye ilçesine gönderdi.
Dik durma sehpasını Vali Cevdet Can, Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem’le birlikte Mustafa’ya hediye etti. Kaymakam Erdem’in bir süre önce kendisini arayarak dik durma sehpasını hayırsever bir iş adamının aileye hediye edeceğini söylediğini anlatan Vali Can, "Tokatlı kardeşimizin duyarlılığı ortaya çıktı. İnşallah bu sehpa Mustafa’nın yürümesine, koşmasına, hayatını yaşamasına vesile olur. Allah yüzünüzü güldürsün. Allah evladınızı gülerken, koşarken görmenizi nasip etsin inşallah. Allah size güzel kapılar açsın” dedi.
Hayırsever iş adamı Vedat Yıldız’a teşekkür eden Vali Can, “Biz kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim insanımız duyarlı. Biz yardımlaşma ve dayanışma ve seven bir milletiz. Biz de o yüzden hiç kimsenin gözü yaşlı kalmaz. Hayırsever kardeşimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Anne Nuray Kırca Yaşar da kendilerine yardım eli uzatanlara teşekkür ederek, "Oğlum epilepsi hastası. Bu cihazı fizik tedavi doktorumuz tavsiye etti. Alınmasının gerektiğini söyledi. Kontrollerde yürüyememesi için hiçbir nedeni olmadığı belirtiliyor. Kaslarının kuvvetlenmesi için bu cihaz kullanılacak. Herkesten Allah razı olsun. Oğlumun yürüdüğünü de görürüz inşallah" ifadelerini kullandı.