ADANA (AA) - Adana'da 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezindeki törende, Kütüphane Haftasını çoşkuyla kutladıklarını belirtti.

Medeniyetlerin ve gelişmişliklerin en büyük göstergelerinden birinin kitap okuma oranı ve kişi başına düşen kitap sayısı olduğuna dikkati çeken Ertaş, "Mutlulukla belirtmek istiyorum ki son yıllarda okuma alışkanlığımızın özellikle gençlerde arttığına şahit oluyoruz ve çok seviniyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de kütüphanelerin bilgilerin korunmasında ve dağıtılmasında kilit rol oynadığını kaydetti.

Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da bu haftanın farklı etkinliklerle kutlandığını belirten Tari, "Geleceğimizin garantisi çocuklarımızın, hızla gelişen karmaşık dünyada bilgi, kültür ve sanat alanında daha iyi yetişerek, günümüzün önemli problemlerini anlamaları, geleceğe daha iyi hazırlanmalarında kütüphanelerin çok büyük önemi vardır" dedi.

Tari, 50 bin kitap bulunan Adana İl Halk Kütüphanesi’nin yıllık yaklaşık 300 bin ziyaretçisi olduğunu belirterek, kütüphanelerinin, Türkiye'de ilk 4 kütüphane arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, müzik dinletisi sunuldu, kütüphane üyeleri arasında en fazla kitap okuyanlar ödüllendirildi.