Kaptanoğlu Denizcilik’in avukatı Prof. Dr. Fehmi Ülgener, korsanların saldırısına uğrayan M/T Puli adlı tankerde bulunan 6 denizcinin kaçırıldığını belirterek, "Henüz korsanlar bizime temasa geçmedi. Heyecanla bekliyoruz" dedi.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaptanoğlu Denizcilik’in avukatı Prof. Dr. Fehmi Ülgener, "Sabahın erken saatlerinde Nijerya açıklarında Kamerun’a gitmekte olan tanker korsan saldırısına muhatap olmuş. Korsanlar gemiye çıkmış. Gemiden kaptan dahil 6 kişiyi rehin alıp gitmişler. Gemide kalanlar son derece sağlıklı, bir darp yok. Moraller bozuk. Daha evvelki tecrübelerimize dayanarak söylüyoruz. Kaçırılanlara karşı kötü muamele olmamıştı. Bu sefer de böyle bir kötü muamele olmamasını diliyorum" dedi.
Şu ana kadar korsanların kendileri ile iletişime geçmediğini söyleyen Ülgener, "Bir önceki olayda ertesi gün temasa geçmişlerdi. Biz de heyecanla bekliyoruz. Kimyasal sıvı yakıt taşıyordu. Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı ile temas halindeyiz. Deniz Kuvvetlerine de konu bildirildi" ifadelerini kullandı.