Malatya’daki 72 STK temsilcisi ve üyeleri, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Rektörlük binasında ortak bir basın açıklaması yapan STK temsilcileri adına açıklamayı yapan Hüseyin Polat, FETÖ/PDY yapılanmasının 40 yıldır milletimizin samimiyet ve fedakarlığını suistimal ettiğini söyledi.
15 Temmuz kalkışmasının Cumhurbaşkanın dirayeti ve milletimizin dik duruşu sayesinde tarihe “Darbe” olarak değil “15 Temmuz Halk Devrimi” olarak geçtiğini kaydeden Polat, “Bugüne kadar vesayet odaklarınca küçümsenen ve denkleme dahil edilmeyen milletimiz o gece hem kendi hem de devletinin kaderine sahip çıkmıştır. O günden bugüne FETÖ’ye karşı başlatılan devletten tasfiye mücadelesine milletimiz çok büyük oranda destek vermiştir. Bu mücadele verilirken Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi zaman zaman “at izi it izine karıştırılmış”, kimi art niyetli çevrelerce asılsız iftira ve ifadelere dayanarak yer yer keyfi uygulamaların ve kurum içi hesaplaşmaların aracı haline getirilmeye çalışılmıştır. Bu üzüntü verici operasyonlardan biri de maalesef dün Malatya’da gerçekleştirilmiştir. Düşünsel yapısı ve cemiyet mensubiyeti kamuoyunca yakından bilinen ve FETÖ/PDY yapılanmasıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı üniversite yönetici ve akademisyenleri de bu operasyona dahil edilmiştir” dedi.
Asılsız iftira ve ifadelere dayanan uygulamaların Malatya’da düşünsel yapısı ve cemiyet mensubiyeti kamuoyunca yakından bilinen akademisyenlerin itibarının zedelenmesine yol açtığını ifade eden Polat, “15 Temmuz olmak üzere bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak ve milletimizin destan yazdığı bu haklı mücadeleye gölge düşürecektir. Biz Malatya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu mücadele sürecinde, FETÖ’ye karşı oluşan meşru zemini kendi kişisel ya da grupsal çıkarları için kullanmak isteyenlerin olduğunun farkında olduğumuzu ve bu uygulamalara karşı sessiz kalmayacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.
Ziyaretten dolayı STK temsilcilerine teşekkür eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanın liderliğin de milletinde güçlü birlik beraberliği ve dik duruşu ile önlediğini belirtti.
FETÖ PDY terör örgütü ile mücadelemiz karalıkla sürecek
Malatya da 28 Şubatta ve 15 Temmuzda dik duran aslan yüreklilerin organizasyonunu bu STK’ların yaptığını ifade eden Kızılay, “Her zaman Malatyanın doğru giden işlerinde dim dik ayakta durmuş yanlış giden bir iş olduğunda harekete geçmişlerdir. Üniversitemiz şehrimizin güzide bir kurumudur. Bu güzide kurumumuzda FETÖ PDY terör örgütüne mensup her kim varsa bilgi ve belgesi olduğu müddetçe onlarla karalı bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Bu süreçte hassas davrandıklarını belirten Kızılay, “Şimdi ye kadar yaptıklarımız malumunuz. Bundan sonra da gereğini yapacağız. Bu arada hassas davranmamız gerekir. Hiçbir hocanın itibarını zedelememek gerekir. Hem biz Üniversite yönetimi olarak hem başsavcılığımız emniyetimiz tüm kurumlarımız buna azami ölçüde dikkat ediyoruz. Dün ki hadise bu sivil toplum örgütlerimizin harekete geçmesinin sebebi dün ki hadisede bazı öğretim üyelerimizin şehirde çok iyi bilinen öğretim üyelerimizdir. Hep beraber güçlü bir duruşla ülkemizi çok daha öteye götüreceğiz. Üniversitemizi dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına koyacağız” şeklinde konuştu.