Siirtli halk şairi Şemsettin Erzen, 74 yıllık ömrüne binin üzerinde şiir sığdırdı. Erzen’in, Çanakkale Zaferi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiirler büyük beğeni topladı.

Siirt’te “Seyit Şemsettin” olarak hitap edilen ve 1943 yılında Eruh ilçesine bağlı Fındık köyünde dünyaya gelen halk şairi Şemsettin Erzen’in şiir yazma tutkusu ilkokul 2’nci sınıfta 23 Nisan günü yazdığı şiirle başladı. Kırlarda koyun otlatırken dedesi Seyit Ali Fındıki’nin Kürtçe ve Arapça divanının kendisine ilham kaynağı olmasıyla şiir yazmaya başlayan Erzen, 74 yıllık ömrüne binin üzerinde şiir sığdırdı. Erzen’in, Çanakkale Zaferi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiirler büyük beğeni topladı.

Çanakkale’nin Türk, Kürt, Arap ve Çerkez’in bir arada düşmana karşı mücadele ettiği milli ruh olduğunu belirten Erzen, "Birinci Dünya harbinde tüm emperyalistler Çanakkale’ye gelerek İstanbul’a girmek istedi. Çanakkale’de Türk, Kürt, Arap, ve Çerkez başta olmak üzere 250 bin şehit vermişiz. Kalbimizden silinmediği için buna yönelik bir şiir yazdım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da çok sevdiğini aktaran Erzen, Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Siirt’te okuduğu şiir yüzünden kendisine hapis verilince ilk gözyaşı dökenlerden birinin kendisi olduğunu kaydetti.

Erzin’in “Çanakkale Zaferi” ve “Recep Tayyip Erdoğan” adını verdiği şiirleri şöyle:

“Çanakkale Zaferi; Bu kavgalı dünyada tarihimiz şanlıdır, Çanakkale zaferi bunlardan birisidir. Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır, Çanakkale geçilmez geçenlere mezardır. Hale gözler onunla yanıyor hem yaşarır, Çünkü orda ordumuz o zaferi başarır. Yürekleri ürpertir düşünceyi yüceltir, Şimdi görünür gibi hem doğru bir gerçektir. Recep Tayyip Erdoğan; Bir karanlık gecede parlak bir güneş doğar, İstanbul’un üstüne Recep Tayyip Erdoğan. İstanbul’un her şeyi belediyenin çiçeği, Sende gördük gerçeği Recep Tayyip Erdoğan. Sende olan harekat etrafına bereket, Cennet olur memleket Recep Tayip Erdoğan. Siirt’in gözbebeği halka büyük emeği, Adaletin örneği Recep Tayyip Erdoğan.”