Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından Cumhurbaşkanlığı yüksek himayesinde düzenlenen 7’nci Boğaziçi Zirvesi, İstanbul Four Seasons Hotel’de gerçekleştiriliyor.
Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Fas Kraliyet Kabinesi Üyesi Youssef Amrani, Fas Ekonomi ve Finans Bakanı Mohammed Boussaid, Afganistan Ekonomi Bakanı Abdul Sattar Murad’ın yanı sıra Demet Sabancı Çetindoğan, Gamze Cizreli gibi isimlerin de konuşmacı olduğu 7. Boğaziçi Zirvesi kapanış gününe giriyor.
İstanbul’da gerçekleştirilen ’Boğaziçi Zirvesi’ için geçtiğimiz yılki zirveden beri 20 ülkede çalışmalar yaptıklarını belirten Uluslararası İş Birliği Platformu(UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil "Boğaziçi Zirvesi her geçen yıl güçlenerek büyüyen ve sadece bölgeye değil dünyaya hitap eden bir etkinlik. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen etkinliğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Boğaziçi Zirvesi, makro düzeydeki ekonomik ve sosyal sorunları çözmek için bugünün ve yarının liderleri için bir toplanma noktası haline geldi. Devlet, girişimciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri özel bir odaklanmayla, mevcut sorunları, potansiyel çözüm ve gelecekteki fırsatları tartışmak için bir araya gelecek" dedi.

UIP Hakkında
Uluslararası İşbirliği Platformu, sürdürülebilir kalkınma için disiplinler arası çok yönlü işbirliklerini arttırmak amacıyla kurulmuş bağımsız bir kuruluştur. Sınırları olmayan bir platform olarak oluşturulan UIP, baskı oluşturan benzer sorunlar ve fırsatlara verimlilik bakış açısı ile yaklaşarak yeni bir seviyede küresel işbirliği oluşumunu teşvik etmek amacıyla önemli ortak çıkarlar doğrultusunda ortak temeller üzerine inşa edilebilecek bir anlayışa ulaşmayı hedefliyor. Yeni bir seviyede küresel işbirliği oluşumu için yenilikçi çözümler üretmenin zorluğunun farkındalığı ile platform, karar mercilerinin; politik ve iş dünyası liderlerinin; eğitimde, sanatta, medyada öncü kişilerin, yardımseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve sosyal arenanın ile bir araya geldiği bir tartışma alanı sunuyor. Bu amaçla UİP, 2010 yılından bu yana Boğaziçi Zirvesi’ni düzenliyor. UİP’in Kurucu Başkanı Cengiz Özgencil’dir.