ANKARA (İHA) – Ankara’daki darbe girişimindeki saldırılarda hayatını kaybeden 5’i polis 8 demokrasi şehidi son yolculuklarına uğurlandı.
Ankara’da 15 Temmuz’da paralel devlet yapılanması mensupları tarafından darbe girişimi sırasında gerçekleştirilen saldırılarda Özel Harekat Dairesi Başkanlığında şehit olan 5 özel harekat polisi Zeynep Sağır (37), Hurşit Üzel, Feramil Ferhat Kaya (28), Faruk Demir (51), Mustafa Tecimen (51) ile Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan 3 sivil Suat Aloğlu, Mehmet Şengül, Özgür Gençer için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazına; TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile şehit yakınları katıldı.
Şehit polis Zeynep Sağır’ın iki oğlu asker selamı ile annelerini uğurlarken, bazı şehit yakınları da sırtında Türk bayrağıyla uğurlama törenine katıldı. Şehitlerin naaşları, defnedilmek üzere Cebeci, Gölbaşı ve Karşıyaka mezarlıklarına götürüldü.