Osmaniye'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Asri Mezarlık içinde bulunan şehitlikdeki düzenlenen törenle kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışının ardından Vali Kerem Al, şehitlik özel defterine şunları yazdı: "Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesi olan Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünü idrak etmenin heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bir asır boyunca devam eden bu heyecan bu yıl daha da anlamlı hale gelmiştir. Edirne’den Kars'a, Samsun'dan Mardin'e milletin fertleri seferber olmuş ve Çanakkale'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu gün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Yokluklar, imkânsızlıklar içerisinde elde edilen bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimize İstiklal Savaşını kazanmayı sağlayan manevi gücü ve inancı aşılamıştı. Bizler, geçmişten aldığımız ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun bilinciyle, milletçe her gün aynı şuur ve inançla daha çok çalışacağız. Bir yandan cumhuriyetimizi istikbale, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz."

İl Müftüsü Ramazan Çortul'un yaptığı duadan sonra Vali Al, Garnizon Komutanı Albay Şefik Atak ve Belediye Başkanı Kadir Kara, mezarlara çiçek bıraktı. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, kamu kurumlarının müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldığı programda Şehit İbrahim Kaçar'ın annesi Havva Tunç her gün gelip oğlunun mezarının bakımını yaptığı halde çiçeklerinin kopartıldığını bunun da kendisini üzdüğünü belirterek Osmaniye Valisi Kerem Al'dan yardım istedi.