AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bursa’da STK temsilcileri ile AB sürecini ele aldı
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘AB’ye üyelik süreci ve Türkiye’nin yeni AB stratejisi’ konulu toplantıya katıldı.
Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile diyalog toplantısına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, basına kapalı bölümde ise AB süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulunan AB Bakanı Bozkır, Bursa’da düzenlenen AB projeleri ile ilgili de bilgiler verdi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, şunları söyledi: “Bursa Valiliği'nin Avrupa Birliği ile ilgili koordinasyon merkezi var. Bir vali yardımcımız burada görevli. Bugüne kadar farklı anlamlarda başarılı projeler gerçekleştirildi. Farklı alanlarda örnek çalışmalar yürütüldü. 2002-2014 yılları arasında Bursa’da 772 proje gerçekleştirildi. AB’den yaklaşık 66 milyon Euro çeşitli projeler vasıtasıyla kaynak aktarıldı. Çevre altyapısının geliştirilmesi amacıyla 25 milyon Euro bütçeli Mustafakemalpaşa entegre su projesi tamamlandığında vatandaşlarımıza AB standartlarında çevreye duyarlı ve insan sağlığını ön planda tutan modern tesislere kavuşacaktır. Bursa Ulusa Ajansımız tarafından yürütülen Erasmus Plus programından da etkin şekilde yararlanıyor. Bu çerçevede Bursa için 582 proje gerçekleştirildi. 14.7 milyon Euro bu bölgede kullanıldı. Bu kullanılan rakam ve prje sayısı en üst sıralarda yer alıyor. Bursa’daki üniversitelerimizden 2 bin 800’den fazla öğrenci ve eğitmenimiz AB ülkelerinden eğitim alma imkanı yakaladı. Bu sayıyı önümüzdeki dönemlerde arttıracağız. Ayrıca sivil toplum kuruluşları tarafnıdan geliştirilen 55 projeye 4.9 milyon Euro hibe aktarıldı.” şeklinde bilgi verdi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ayrıca basına kapalı bölümde ise STK temsilcileri nin AB sürecine ilişkin görüşlerini dinleyip, kendileriyle görüş alışverişinde bulundu.