WASHINGTON (AA) - ABD'de Demokrat Parti'nin aday adaylarından Bernie Sanders, başkanlık yarışında Hillary Clinton'ı destekleyeceğini açıkladı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat Parti'nin aday adaylarından Sanders, New Hampshire eyaletinin Portsmouth kentinde düzenlenen toplantıda, partinin muhtemel başkan adayı Clinton'a destek vereceğini ilan etti.

Sanders'ın Clinton'ı destekleyeceğini açıklamasıyla ay sonunda yapılacak parti kurultayı öncesinde Demokrat Parti içindeki adaylık yarışının önemli bir düğümü çözülmüş oldu.

Sanders, eski rakibine destek konuşmasında, "Clinton, Demokrat Parti'nin başkan adayı olacaktır" ifadelerini kullandı ve kendisine oy veren tüm seçmenleri Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump karşısında Clinton'a oy vermeye çağırdı.

"ABD'nin yeni başkanı Clinton olmalıdır"
"ABD'nin yeni başkanı Clinton olmalıdır" diyen Sanders, Trump karşısında elinden gelen tüm çabayı göstereceğini ve ülkenin sorunlarını hep birlikte çözeceklerini kaydetti.

Sanders'ın ardından kürsüye gelen Clinton da bu birlikteliğin Demokratlar için çok değerli olduğuna vurgu yaparak, "Trump'ı yenmek için güçlerimizi birleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Sanders'ın Clinton'ı destekleyeceğini açıklamasından birkaç saat önce konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Trump ise "Sanders'ın kendisine ve sevenlerine karşı dürüst davranmadığı" iddiasında bulundu.