WASHINGTON (AA) - ABD’de 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçiler ile Demokratların adaylarını belirleme süreci devam ediyor. Partiler, ülkenin kuzeyinde yer alan Wisconsin eyaletinde ön seçime gitti.

Sanayi bölgesi Wisconsin’daki ön seçimde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Cruz, güçlü rakibi iş adamı Donald Trump’ı geride bırakmayı başardı.

Cruz, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 50’sini, Trump ise yüzde 32’sini aldı. Bu sonuçla Cruz, kazandığı delege sayısını 504’e yükseltirken, Trump’ın 740, Kasich’in ise 145 delegesi mevcut.

Clinton yine kaybetti
Demokrat Parti cephesinde ise partinin favori adayı olarak görülen eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton yine hüsrana uğradı. Sanders, eyaletteki partililerin yüzde 56’sının desteğini ardına alırken, Clinton yüzde 43’te kalarak son iki hafta içinde yapılan 6. ön seçimi yarışı kaybetmiş oldu.

Clinton’ın, 469’u süper olmak üzere bin 771 delegesi bulunurken, Sanders’ın ise şu ana kadar 29’u süper bin 92 delegesi mevcut.

Aday adaylarından birinin partinin adaylığını kazanabilmesi için bin 237 delegeye ulaşması gerekiyor. Partilerin başkan adayları temmuz ayında yapılacak kurultaylarda netlik kazanacak.

Muhabir: Erkan Avcı