ABD’nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht ve Adana İkinci Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesi’ni ziyaret etti.
ABD’nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht ve ABD Adana İkinci Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz geniş güvenlik önlemleri altında geldiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kaymakam Ahmet Adanur ve Belediye Başkanı Kadir Konur’u makamlarında ziyaret etti. İlk olarak Kaymakam Ahmet Adanur’u makamında ziyaret eden Specht, ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan eski Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ve Belediye Başkanı Kadir Kunur ile belediyede görüştü.
Konsolosları belediye girişinde Belediye Başkanı Kadir Kunur, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri karşıladı.
Belediye Başkanlığı makamında ziyareti ile ilgili kısa bir konuşma yapan Specht, daha önce hiç Cizre’yi ziyaret etme fırsatının olmadığını ancak şimdi ziyaret ettiklerini belirterek, "Cizre İlçe Kaymakamlığını ziyaret ettik. Buraya gelmişken Belediyeyi de ziyaret ederek Belediye Başkanıyla da görüşmenin önemli olduğunu biliyorum. Bize gösterdikleri konukseverlikten dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Açıklamanın ardından görüşme basına kapalı olarak bir süre devam ettikten sonra konsoloslar terör olayları nedeni ile yıkılan yerleri ziyaret etti, ardından ilçeden ayrıldı.