Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyeleri, İl Müftülüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Saçaklızade Vakfı ve Suriyeliler Liyakad Derneği iş birliğinde Abdulhamithan Camisi'nde şehitler için mevlit programı düzenlendi. 
Etkinlikte konuşan Suriyeliler Liyakad Derneği Başkanı Zekeriya Hamet, derneklerinin Türkler ile Suriyeliler arasında iletişim sağlamak için kurulduğunu söyledi. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Türkiye'de çok iyi karşılandıklarını vurgulayan Hamet, şöyle devam etti:

"Suriye halkı olarak buraya geldik, Türk halkı bizleri merhametli kalplerle, kardeşçe karşıladı. Türk kardeşlerime şunu söylemek istiyorum: Biz sınırların ayırdığı, yeni bir acının birleştirdiği tek bir aileyiz. Sizler, bizlerle yakından ilgilendiniz ve gece gündüz demeden Suriyelilerin barınması ve ihtiyaçlarının karşılanmasında destek oldunuz. Sizlere teşekkür ediyor ve dua ediyoruz."

İl Müftüsü Muhammet Gevher de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir araya geldiklerini ifade ederek Suriyeli misafirlerle şehitler için dua edileceklerini belirtti.

 Programı hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gevher, "Burada bir güzellik, coşku yaşıyoruz. Allah'ımıza duamızı toplu halde edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından Suriyeli ve Türk imamlar mevlit okudu. Daha sonra da 1001 hatim duası yapıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın da katıldığı programda, mevlidin ardından cami avlusunda vatandaşlara yemek ikram edildi.