11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 Temmuz’da darbeci askerlerin hedefinde olan Çengelköy Sabancı Polis Karakolunu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çıkışta bir açıklama yapan Gül, “Gerçekten hiç inanamayacağımız olaylar yaşandı. Yani asker ve polisin, halkın karşı karşıya gelmesi tarihimize bir kara leke olarak girdi” dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün saat 15.00 sıralarında Çengelköy Sabancı Polis Karakolunda, polisler tarafından kapıda karşılandı. Gül’e ziyareti sırasında Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler eşlik etti. Gül, 15 Temmuz darbe girişiminde çok zor bir gece geçiren ve çok sayıda şehit veren ilçelerden bir tanesi olan Çengelköy’de, şehitleri ve şehit yakınlarının durumlarını sorarak bilgi aldı.
Bu sırada Çengelköy’de ilk yaralanan kişilerden bir tanesi olan Ender Demirtaş da karakola gelerek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir süre sohbet etti. Ziyaret sonrasında polislerle toplu hatıra fotoğrafı çektiren Gül, basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Çengelköy Karakolu’na geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için geldiğini söyleyen Gül, “Biliyorsunuz o gece en şiddetli olaylar bu mevkide oldu. Çengelköy’de 17 tane şehit var. Bende buraya yakın oturduğum için bugün bu karakolu ziyaret edeyim ve çevreye geçmiş olsun diyeyim istedim. Arkadaşlardan da dinledim gerçekten hiç inanamayacağımız olaylar yaşandı. Yani asker ve polisin, halkın karşı karşıya gelmesi tarihimize bir kara leke olarak girdi. Ama buradaki polis teşkilatı büyük bir fedakarlıkla devlete bağlılığını, halka bağlılığını göstermiş oldu. Aralarında yaralılar var. Hepsine geçmiş olsun demek istedim. O vesileyle bir uğramış oldum. Zaten komşuda sayılırız buraya” dedi.
Kendisini görmek için karakol önüne gelen vatandaşların ricasını kırmayan Gül, vatandaşlarla fotoğraf çekindi. Çevrede ki vatandaşlar Gül’e yoğun ilgi gösterdi.