Abdullah Öcalan’ın bayramda ailesi ile görüşebileceği açıklamasının ardından açlık grevindeki grup, ailenin Öcalan ile görüştükten sonra kendileri ile görüşene kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.
Aralarında HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu 50 kişilik bir grup, Öcalan ile görüşme yapılana kadar 5 Eylül’de açlık grevi eylemine başlamıştı. Eylemin 6. gününde, Abdullah Öcalan’ın bayramda ailesi ile görüştürüleceği haberi geldi.
Çıkan haberlerin ardından DBP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda açlık grevindekiler adına açıklama yapan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, “Bugün öğlen saatleri itibari ile basına kimi haberler düştü. Haberler, Öcalan ile bayram vesilesi ile aile görüşü yapılacağına ilişkin. Biz de bunları basından izledik. Bunun dışında bize ulaşan iletilen bir bilgi yok. Biz eylemci grup olarak, ilk gün 5 eylülde yaptığımız açıklama aynen geçerlidir. Bizim talebimiz somut ve nettir. Öcalan’ın aile fertlerinden herhangi birinin avukatları veya herhangi bir siyasi heyetimizin adaya gidip, Öcalan ile görüşüp sağlığı ve güvenliğine ilişkin son durumu gelip bizle paylaşana kadar, sağlık ve güvenlik koşullarının güvence altında olduğunu öğrenene kadar bizim ve bizim etrafımızda halkımızın başlattığı bu eylem süreci, mücadele süreci kesintiye uğramadan devam edecektir” dedi.