Tarihte adaletin siyasallaşmasını konu alan “Adalet, Sizsiniz” tiyatro oyunu, Avrupa turnesi kapsamında ve Anneler Günü dolayısıyla 9 Mayıs Cumartesi Günü Köln’de izleyicileriyle buluşacak. Organizasyonu düzenleyen CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, “Yargı Bağımsızlığı, halkın hak arama özgürlüğü ve savunma hakkının güvencesidir. Siyasallaşan yargıya hayır demek için, yargı bağımsızlığı için, Adalet Biziz demek için tüm yurttaşlarımızı bu kültür etkinliğine destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Başrollerinde ünlü oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın oynadığı ve Köln Üniversitesi’nde sahne alacak “Adalet Sizsiniz” tiyatro oyunu, Anneler Günü vesilesiyle annelere ve gençlere ücretsiz olacak. Adalet Sizsiniz, siyasallaşan yargının oluşturduğu tehlikelere yüzyıllar öncesinin deneyimlerini yanıtarak ışık tutuyor. Dünya hukuk tarihinin üç önemli yargılamasını konu edinen, altı ödüllü Adalet Sizsiniz oyunu, Avrupa turnesi kapsamında diğer kentlerde de sahne alacak. Oyun Köln’de, Gronewaldstr. 2, 50931 Köln adresindeki Köln Üniversitesi - Uni Köln Aula 3 salonunda, saat 15:00’te izleyicilerle buluşacak.

Oyun 15, 16 ve 17 Mayıs’ta İsviçre’de, 20 Mayıs’ta Belçika, 24 Mayıs’ta Almanya’ya Mannheim ve 30 Mayıs’ta Dortmund’da sahne alacak.