Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş'ı karşılaşmanın son 1,5 dakikasındaki etkili oyunları sonucunda yendiklerini söyledi.

Avcı, 79-68 galip geldikleri maçın ardından katıldığı basın toplantısında taraftarlarına galibiyet hediye etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

İki takımın da iyi mücadele ortaya koyduğuna dikkati çeken Avcı, "Henüz bitmiş hiçbir şey yok. Birinci yarıyı iyi bitirdiğimizi düşünüyorum. Güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. 11 sayılık fark bizim sadece son 1,5 dakikadaki topu paylaşıp şut bulmamızın sonucunda oldu. Aslında 11 sayılık farkın olduğu bir maç yoktu. İstediğimiz şeyleri yapamadık, çok daha farklı şeyler planlamıştık ama beceremedik. İstanbul'da daha akıllı oynamamız lazım. İyi bir ikinci maç olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

- Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Başantrenörü Ömer Buharalı ise maçın son anlarında dirençlerinin azalmasıyla farklı mağlup olduklarını belirtti.

Beklemedikleri farklı mağlubiyet aldıklarını dile getiren Buharalı, şunları kaydetti:

"Fark, maçın son 2 dakikasında direncimizin kırılması ve onların şutlarının isabet bulmasıyla oldu. Aslında bu farkı hak etmedik. Maç boyunca güçlü bir takıma karşı çok iyi mücadele ettik. Özellikle ilk devre geride bitirmemize rağmen üçüncü periyotta hiç geri adım atmadık, öne de geçtik. Maçın içerisinde istediğimiz farkı da yakaladık ancak çok basit hatalar yaptık. Maçın 3. periyodunda faul hakkımız varken neden faul yapmadık bilmiyorum. Bazen oyuncular kafalarından ne geçiriyorlar anlamak çok zor. İstanbul'da işimiz çok kolay değil ama imkansız da değil. Sonuçta 11 sayı ölümcül fark değil, İstanbul'da daha iyisini yaparak turu geçmek istiyoruz."