Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, üniversitelerin büyük değişim yaşadığına dikkat çekerek, “Bazı üniversiteler bir zamanlar darbe destekçisiydi. Ankara’ya otobüslerle darbe çığırtkanlarına destek için buradan hocalar cübbeleri ile gidiyorlardı. Üniversiteler sırça köşklerden çıktılar. Halkın arasında sizlerle hep beraber darbeye karşı ayakta durduk” dedi.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, öğretim üyeleri ve idari personel, darbe girişimini protesto etmek için yürüyüş yaptı. Adana Valiliği önünde toplanan öğretim üyeleri ve idari personel, “Dur de, dur de, darbeye dur de” sloganları eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Öğretim üyeleri ve idari personel, burada Adana Milli İradeye Saygı Platformu tarafından düzenlenen ‘Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi’ne katıldı. Burada konuşan BTÜ Rektörü Gül, üniversitelerin büyük değişim yaşadığını kaydederek, “Üniversiteler nereden nereye geldi. Üniversiteler sırça köşklerden çıktılar. Halkın arasında sizlerle hep beraber darbeye karşı ayakta durduk. Bazı üniversiteler bir zamanlar darbe destekçisiydi. Ankara’ya otobüslerle darbe çığırtkanlarına destek için buradan hocalar cübbeleri ile gidiyorlardı. O bakımdan bundan sonra özellikle Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi halkın içerisinde. Bu tür sosyal olaylara destek için her zaman sizlerin yanında olacak. Her zaman sivil toplum kuruluşlarımızın yanında olacak” diye konuştu.
Binlerce vatandaş demokrasi nöbetini sürdürüyor
Öte yandan, Adana Milli İradeye Saygı Platformu tarafından düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor. Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, darbe aleyhine slogan atarak Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti. Mitingde darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından şehitler için dualar edildi.