Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 20 otobüs, Ulaşım Daire Başkanlığı Otobüs Şube Müdürlüğünde düzenleenn törenle araç parkına dahil edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, göreve başladıklarından bu yana belediye ve ASKİ gelirlerinde artış yaşandığını belirtti.

Hizmet alımlarında kaynakları daha verimli kullanmak ve maliyetleri düşürme noktasında pozitif anlamda yaklaşımları bulunduğunu ifade eden Sözlü, şunları kaydetti:

''Adana ekonomisini büyütmekte, kalkındırmakta, şehrimizin Türkiye'nin lokomotifi olmasını sağlamakta kararlıyız. Adana'nın dört bir yanında yeni otobüsler hizmet kalitesini artıracak. Sadece otobüs değil, farklı hizmetler için kullanılacak yeni araçlar da aldık. Otobüs filomuz büyüyor. Bunun dışında özel halk otobüsleri ve minibüsler de otobüslerle yenilenecek, ulaşım daha çağdaş bir hale gelecek. Adana'da dolmuşlar tarihe karışacak. Geldiğimizden bu yana 25 milyon liralık bir kaynağı makine-teçhizat, hizmet aracı alımına ayrıldı. Yeni binek aracı almadık. İş araçları, itfaiye araçları ve hizmet araçları aldık. Ulaşımın niteliğini merkezden, uç noktalara doğru artıracağız.''

Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık da 209 otobüsle Adanalılara hizmet ettiklerini, 180 otobüsün toplu taşıma hatlarında kullanıldığını, 400 şoförle, 81 hatta, günde 8 bini ücretsiz, 81 bin 100 yolcu taşıdıklarını belirtti.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ise bin 600 kişinin istihdam edildiği tesislerde üretilen otobüslerin 64 ülkenin yollarında dolaştığını belirtti.

Konuşmaların ardından TEMSA Genel Müdürü Çelik, Başkan Sözlü'ye plaket ve otobüs maketi verdi. Törenin ardından 20 otobüs şehir turu attı.