ADANA (AA) - Adana'da suç örgütü iddialarına yönelik, aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile eski Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel’in de bulunduğu 73 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tümü tutuksuz sanıklardan Bülent Şevki Özveren, Hamdi Soydan, Bingöl Yalçın, Salih Zor, Selahattin Özden, Ali Uras, Taner Özcandan, Alişan Gündoğan, Selahattin Özden, Hasan Gülşen, Kenan Gündoğdu ve Emin Ekmekçi ile avukatları katıldı.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, eski Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel ile diğer sanıklar ise duruşmaya gelmezken avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, savcıya esas hakkındaki mütalaasıyla ilgili söz verdi. Savcı, HSYK müfettişlerinin Adana Adliyesi’nde inceleme yaptıklarını, yargılamaya konu dosyayı talep ettikleri için davanın mütalaasını hazırlamasının mümkün olmadığını belirterek, süre verilmesini istedi.

Bazı sanık avukatları da söz alarak, bu davanın FETÖ/PDY'nin kumpası olduğunu iddia etti. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeni açılan ve Fetullah Gülen’in birinci şüpheli konumunda bulunduğu, eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da tutuklu sanık olduğu dava dosyasının incelenmesini isteyen avukatlar, dosya içindeki bazı gizli tanıkların ifadelerinde kumpasla ilgili ayrıntıların yer aldığını öne sürdü.

- FETÖ/PDY davasının dosyası incelenecek

Mahkeme heyeti, avukatların talebini yerinde bulup Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeni açılan FETÖ/PDY dava dosyasının istenip incelenmesine karar verdi. Ayrıca, savcının mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesini de kararlaştırıp duruşmayı erteledi.

Büyükşehir Belediyesine yönelik 2011’de yapılan operasyonun ardından eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel’in de bulunduğu 73 kişi hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, pek az sayıda mermi bulundurma veya taşıma, rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak, basit yaralama, kamu malına zarar verme, tehdit” suçlarından dava açılmıştı.

Sanıkların 5 yıl ile 84 yıl arasında hapisleri isteniyor.